REGENLAB A-PRP BEHANDLING FÖR HÅRAVFALL OCH ANSIKTE

är en säker och naturlig teknik för synlig förbättring av struktur, luminiscens av huden, reducering av rynkor och fina linjer och blekning av mörka ringar. Regenlab behandlar även håravfall (alopeci, alopecia areata), acneärr och bristningar.

Vi är den första klinik i Östergötland som utför den behandlingen och det är en legitimerad sjuksköterska  som utför den.

HUR GÅR EN PRP BEHANDLING TILL?

En Regenlab A-PRP behandling utförs alltid av Legitimerade läkare eller sjuksköterskor som har rätt att injicera och dra blod.

Inför en behandling så går man först igenom en hälsodeklaration då man tar reda på patientens hälsa och om den kan skapa några risker under eller efter behandlingen. Man talar även om patientens mål med behandlingen och läkaren/sjuksköterskan avgör hur många behandlingar som krävs beroende på patientens “tillstånd”.

Själva behandlingen inleds med att läkaren eller sjuksköterskan drar blod från patientens arm. Blodet förvaras i ett speciellt Regenlab rör som placeras i en blodcentrifug, där blodplättsrik blodplasma separeras från övrigt blod. Blodplasman är en ljus vätska som man sedan injicerar i utvalt område (huvud – håravfall, ansikte – rynkor).

Blodplättsrik blodplasma är ett helt naturligt ämne som stimulerar cellförnyelse, stärker befintliga celler och frigör tillväxtfaktorer. Detta ökar elasticiteten, styrka och lyster. Det man injicerar är ett helt naturligt ämne med ursprung från patienten, så risken för avstötning eller allergiska reaktioner är minimal!

BEHANDLINGS OMRÅDE

  • MÖRKA RINGAR

Området runt ögonen är särskilt ömtåligt och här kan det uppstå en blåaktig hudförändring på grund av mikrocirkulationsstörning. Vissa tillväxtfaktorer som finns i A-PRP stimulerar mikrocirkulationen runt ögat och hudtonen samt elasticiteten förbättras.

  • DJUPA RYNKOR

Kroppen slutar producera elastin när man kommer in i puberteten. Det är då åldrandet börjar.

Utan elastin påfyllning börjar kollagen förlora sin elasticitet och försvagas. Förlusten av fin hudton och elasticitet är den vanligaste visuella markören för denna åldringsprocess. Ansiktsuttryck börjar sätta sina spår i huden och efter en tid börjar rynkor att synas.

PRP hjälper till att återställa harmoni, volym och proportioner i ansiktet. Du kan behandla: Nasolabiala veck, kinder, käkar, periorbitala områden, kråksparkar, överläpp, näsa och panna m.m.

  • MESOTERAPI

Det naturliga åldrandet i huden beror på en obalans mellan graden av förstörelse och förnyelse av vissa celltyper och komponenter såsom kollagen.

Genom att främja processen för vävnadsregenerering, förbättrar mesoterapi injektioner med A-PRP hudens kvalitet och jämnar ut fina linjer i ansiktet, på dekolletage, händer och hals.

  • HÅRAVFALL

En PRP injektion i hårbotten stimulerar celler vid basen av håret och den omgivande mikrocirkulationen. Vitalitet, färg och ljusstyrka på ditt hår förbättras, deras förlust blir långsammare och i en andra fas, är deras tillväxt aktiverad.

Behandling av håravfall kräver cirka. 3-4 behandlingar, med 1 månads mellanrum, för att uppnå maximalt resultat.

  • ÄRRBILDNING

En A-PRP injektion är också mycket användbar för behandling av hudbristningar och akne ärr eller hypertrofiska ärr. Genom att injicera A-PRP i huden så intierar man en läkningsprocess samt en ökning av mikrocirkulationen. Ärr återfår en normal ton och huden jämnas ut.