Kosmetisk tatuering

Kosmetisk tatuering, Permanent Makeup eller Micro Pigmentering som det också kallas, används som ett alternativ till traditionell, vardaglig make-up. Kosmetisk tatuering kan användas för att ersätta normal bas make-up som eyeliner, ögonbryn, läppkontur, fyllning av hela läppar samt skönhetsfläck.

Permanent make-up är perfekt för kvinnor med aktiv livsstil som ständigt behöver se till sitt bästa, men inte har tid att slösa på sminkning.

3D tatuering

Den senaste metoden på marknaden är 3D. Resultaten är helt otroliga, man kan knappt skilja mellan tatueringen och dina egna strån, med den nya tekniken får man fram så tunna och fina ¨streck¨ som ser ut som riktiga hårstrån. Färgen håller 1-2 år.

 

Så fungerar det

Pigment förs ner i det översta hudlagret med hjälp av en vibrerande nål. En kosmetisk tatuering håller ca 2-5 år beroende på hud typ, ålder och hur du sköter om din tatuering. Tatuering med 3D effekt håller ca 1-2 år. Sol, klor och saltvatten bleker pigmentet.

 

Så går en behandling till

Innan behandlingen inleds kommer vi tillsammans överens om vilken form och nyans du önskar. Området som ska tatueras bedövas med en gelé och behandlingen inleds.

Efteråt
Huden kan bli irriterad och rodna direkt efter behandlingen men det går över på ett par timmar. Tatueringen kan uppfattas som mycket stark direkt efter behandling, men en del av det pigment som förts in i huden kommer att stötas bort under den första veckan då sårskorpan som bildats faller av. Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet. Läkningstiden efter behandling är 3-8 dagar men slutresultatet kan visa sig först upp till 6 veckor. Fler än en behandling är nödvändigt i vissa fall.

Det är viktigt att du följer dessa råd för att undvika infektioner

Före besöket:
Sola inte på 24 timmar innan ditt besök. Du ska inte heller äta starka mediciner, eller vara alkoholpåverkad. Meddela eventuella sjukdomar före ditt besök så att jag har möjlighet att ta ställning till om behandlingen kan genomföras eller inte. Är du känslig så bör du göra ett färgtest som läggs i armvecket under 24tim.
Efter besöket:
Inget annat än koksalt och rekommenderad kräm får användas på området som pigmenterats under de första 24 timmarna. Undvik att sminka dig direkt på området tills att såret har läkt då detta kan leda till infektioner samt påverka färgpigmentet. Skrapa eller klia inte på skorpan, den ska trilla bort av sig själv.
Väl på plats kommer du att få skriva under ett intyg på att du följer dessa regler både för min och din säkerhet. Jag utför inte behandlingar på personer under 18 år.

Välkommen att boka kostnadsfri konsultation!

 

Före & Efter